Lebestiaire
Image default
Auto

Wat te doen na einde van het leasecontract

Een bedrijfswagen lease je voor een bepaalde periode. Na afloop van deze periode kan je ervoor kiezen het leasecontract te verlengen, een nieuw leasecontract aan te gaan met een nieuwe auto, de auto te kopen, of het lease contract te beëindigen. Bij beëindiging wordt de auto geïnspecteerd en nagekeken op eventuele schade. Het is van belang de auto schoon en opgeruimd op te leveren, omdat de inspectie anders niet goed uitgevoerd kan worden.

Kopen van de lease auto

Na het einde van het leasecontract, kun je een nieuwe bedrijfswagen leasen, of de bestaande auto kopen. Je kent de auto immers goed en weet dat het onderhoud ook altijd goed is uitgevoerd. De leasemaatschappij zal je altijd de keuze geven om tegen een aantrekkelijke prijs de auto te kopen. Heb je een lease auto gefinancierd via een Financial Leaseplan, dan is de auto aan het einde van het leasecontract je eigendom en kan je deze zelf gebruiken of verkopen.

Wil je na het aflopen van het leasecontract een nieuwe auto leasen? Dan kun je op het internet zoeken naar de beschikbare leasemaatschappijen. Er zijn in Nederland veel te vinden, dus je zult via bijvoorbeeld een vergelijkingssite snel een geschikt bedrijf vinden. Het is vooral belangrijk om goed te vergelijken, zodat je een schappelijke prijs betaalt voor je nieuwe leaseauto.

Voorkeursauto en accessoires

Sommige leasemaatschappijen hebben een zogenaamde voorkeursauto. Dat is een auto die ze na het leasecontract snel weer voor een goede prijs kunnen verkopen. Ook gelden bij deze auto’s vaak geen boetes als je je leasecontract eerder zou beëindigen. Als je bij een bedrijfswagen leasen voor deze auto kiest en bepaalde accessoires kiest die niet makkelijk te verwijderen zijn, dan kan het heel goed zijn dat deze auto daardoor geen voorkeursauto meer is. Het is dus slim om je van tevoren goed te laten informeren.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl