Lebestiaire
Image default
Auto

Een bestelauto leasen of aanschaffen?

Voor sommige ondernemers is het lastig om te bepalen wat nu werkelijk voordeliger is, een bestelauto leasen of een nieuwe kopen. Het spreekt voor zich dat er een grote uitgave gedaan moet worden wanneer er uiteindelijk gekozen wordt voor de aanschaf van een nieuwe bestelauto. Dit is bij het leasen niet nodig. Je kunt een bestelauto leasen zonder een groot bedrag te betalen. Je betaalt namelijk direct de leaseprijs per maand voor de duur van het totale contract. Leasecontracten kunnen lopen voor verschillende perioden, van slechts een half jaar tot wel vijf jaar. Hoe langer je een auto leaset, hoe voordeliger de maandprijs.

De belangrijkste verschillen

Een bestelauto leasen kost je geen grote uitgave, maar dit is niet het enige verschil tussen het leasen of kopen van een bestelwagen. Als je een auto koopt voor je bedrijf, dan moet je rekening houden met diverse andere kosten. Hierbij valt te denken aan kosten voor de wegenbelasting en bijtelling, de verzekering, de eventuele reparaties en het nodige onderhoud. Daarnaast is afschrijving natuurlijk ook een kostenpost. Wanneer je een bedrijfsauto gaat leasen, dan zijn de kosten voor belasting en verzekering al in het maandbedrag opgenomen. Daarnaast wordt ook het onderhoud vergoed en reparaties ook, al dan niet met een eigen risico. Met een leaseauto heb je geen last van afschrijvingskosten.

Welke bestelauto’s kun je leasen?

Je kunt steeds meer soorten bestelauto’s leasen. Je kunt gaan voor één van de meest populaire opties, zoals bijvoorbeeld Peugeot Partner lease, maar er zijn ook nog tal van andere mogelijkheden die voor jou heel aantrekkelijk kunnen zijn. Het is vooral belangrijk dat je goede aandacht besteed aan de specificaties van de bestelauto’s, zodat je zeker weet dat de auto goed past bij wat jij nodig hebt. Vervolgens kun je zoeken naar de beste deal voor het leasen van deze bestelauto.

https://www.bestelautoleasen.com