Lebestiaire
Image default
Auto

De voordelen van een lease auto

Aan het hebben van een lease auto zitten vele voordelen. Wil je weten wat de voordelen van een lease auto zijn? En hoe het precies zit met het leasen van een auto? Wij leggen het je allemaal uit. Lees verder daarom hier verder als je meer wilt weten over het leasen van een auto.

Wat is dat, het leasen van een auto?

Een leaseauto is eigendom van een lease maatschappij. De leaseauto wordt door de lease maatschappij ter beschikking gesteld voor lease. Dit houdt in dat de lease maatschappij de eigenaar blijft van de auto. Jij huurt de lease auto dus als het ware van de lease maatschappij. Dit betekent dat de lease maatschappij ook verantwoordelijk is voor het grote onderhoud en de reparatie van de auto. Je hebt als het ware altijd garantie bij een lease auto. Ben je werkzaam bij een bedrijf? Dan heb je de mogelijkheid om een bedrijfsauto leasen. Deze vorm van leasen komt het meeste voor. Je kunt echter ook privé een bedrijfsauto leasen. Veel mensen weten echter niet dat ze ook privé een auto kunnen leasen. Wanneer je privé een auto gaat leasen betaal je echter wel meer dan wanneer je een bedrijfsauto gaat leasen.

Wat zijn de voordelen?

Een van de grootste voordelen van het leasen van een auto hebben we al genoemd, dat is namelijk het feit dat het grote onderhoud en reparaties niet voor je eigen rekening komen. Dit scheelt je heel wat geld. Daarnaast is een ander groot voordeel dat je brandstof verbruik binnen Nederland geheel wordt vergoedt. Hou er wel rekening mee dat dit alleen zo is in Nederland. Als je in het buitenland gaat rijden dan moet je wel zelf de brandstof betalen van de lease auto. Een ander voordeel is dat je niet zelf wegenbelasting hoeft te betalen, en ook niet autoverzekeringen zelf hoeft te betalen. Daarnaast hoef je ook geen wegenhulp en vervangend vervoer zelf te betalen. Dit scheelt je heel wat geld.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl