Lebestiaire
Image default
Auto

Is een bedrijfswagen leasen iets voor mij?

Als je ondernemer bent dan komt er veel op je af, zeker als je pas net met je bedrijf bent gestart. Je moet van alles regelen. Daar hoort ook de vraag bij of je een bedrijfsauto wilt gaan gebruiken. Soms is dat echt noodzakelijk, bij voorbeeld als je gereedschappen of apparatuur moet vervoeren. Maar ook als je producten bij klanten wilt gaan bezorgen dan past dat vaak niet op de achterbank van je personenauto. Bovendien wil je die waarschijnlijk liever alleen privé gebruiken of heb je een partner die de auto ook nodig heeft. Dan wordt het tijd om te bekijken of auto leasen zzp iets voor jou is en of het financieel haalbaar is.

Welke bedrijfswagen kan ik gaan leasen?

Je zult eerst voor jezelf moeten bepalen hoeveel je per maand beschikbaar hebt voor het leasen van een bedrijfsauto. Als dat bedrag bekend is kun je online gaan kijken welke auto je voor dit bedrag kunt leasen. Houd er rekening mee dat de prijzen per bedrijf flink kunnen verschillen. Als je bij voorbeeld kiest voor Mercedes Vito lease dan is het aan te raden om online uit te zoeken waar je de beste deal kunt sluiten voor deze bedrijfsauto. Dit kan je soms een besparing van enkele honderden euro’s opleveren. Die wil je natuurlijk niet laten liggen.

Vergelijk ook de voorwaarden voordat je beslist

Het is minstens zo belangrijk om te bekijken wat de voorwaarden zijn. De belangrijkste zaken zitten vaak wel in de leaseprijs. Het gaat dan om de premie voor de verzekering, de wegenbelasting, afschrijving, onderhoud en reparaties. Brandstof zit in de meeste gevallen niet in de leaseprijs, hier moet je dus een apart bedrag voor reserveren. Maar als de auto naar de garage moet voor een onderhoudsbeurt of als er iets gerepareerd moet worden, dan gaat de rekening naar de leasemaatschappij.

https://www.autoleasenzzp.nl