Lebestiaire
Image default
Bedrijven

Printers voor codes

Bijna alle producten in winkels zijn wel gecodeerd. Zij hebben een barcode die gescand kan worden. Het is belangrijk om producten te coderen omdat het belangrijk is om te weten wanneer dit product ontwikkeld is.  Op het moment dat er iets fout is met een product, kan deze door middel dat ze gecodeerd zijn, makkelijk terug te vinden. Zo kunnen ernstige gevolgen voorkomen worden als deze producten op tijd teruggehaald kunnen worden en daarom is dit natuurlijk erg belangrijk. Coderen kan op verschillende manieren gedaan worden en ook het liefst door een code printer. Zo een printer kan heel efficiënt en erg snel codes printen. Zo kunnen er bijvoorbeeld producten gecodeerd worden met alleen een reeks cijfers, maar dit kan ook met een barcode of een QR code.

Door de ontwikkeling van de printers heb je dus ook de code printer maar ook hier zijn verschillende mogelijkheden in. Zo is een DOD printer een bekende manier van code printen. DOD is de afkorting van drop-on-demand. Deze printer print op zo een manier dat de druppeltjes inkt worden losgelaten boven de ondergrond, zonder het te raken. Zo kunnen hele kwetsbare producten hier mee geprint worden zonder dat het mogelijk schadelijk is. De folie printer is ook een speciale printer voor codes. Door het gebruik van hete folie kunnen verschillende design op verpakkingen geprint worden. De inkt versmelt dan in zijn geheel met de printonderlaag door de warme inkt die door de hete folie op het printermateriaal gedrukt wordt.

Barcodes en QR codes worden ook vaak geprint. Dit zijn codes die redelijk makkelijk te printen zijn omdat zij vaak makkelijkere designs hebben. Zo is het mogelijk om deze codes gewoon door middel van je eigen printer thuis te printen. Dit zijn ook codes die gescand kunnen worden met je mobiele telefoon. Deze codes zijn erg simpel en worden daarom ook vaak op posters geprint. Mensen kunnen deze dan scannen wanneer zij meer willen weten over wat er op de poster staat.

http://kba-metronic.nl