Lebestiaire
Image default
Bedrijven

Pup in huis? Dit heeft u nodig

Overweegt u ook om een pup in huis te nemen? Bereid u dan goed voor en zorg dat u alle benodigdheden in huis hebt. Door de wereldwijde maatregelen zitten we veel thuis en zien we onze familie en vrienden maar weinig. Niet vreemd dus dat steeds meer mensen overwegen om een huisdier te nemen. Een huisdier brengt een heleboel gezelligheid met zich mee en het gevoel van verantwoordelijkheid is voor veel mensen een motivatie om zelf ook weer wat meer te leven. De meeste mensen kiezen voor een hond, kat, vogeltje of knaagdier als huisdier. Deze keuze hangt natuurlijk af van uw eigen voorkeuren, maar ook van de ruimte die u thuis heeft, de hoeveelheid tijd en aandacht die u aan het dier kunt besteden en uw budget. U kunt kiezen voor een huisdier direct bij de fokker vandaan of uit het asiel. Heeft u besloten om een pup in huis te nemen? Dan heeft u in ieder geval de volgende spullen nodig.

Riem en mand

Net als mensen hebben honden voldoende rust nodig. Zorg dus in ieder geval dat je een zachte, comfortabele hondenmand in huis hebt. Veel hondenmanden en hondenkussens hebben een antislip laag aan de onderkant zodat deze goed op zijn plek blijft liggen. U kunt kiezen uit verschillende soorten, zoals orthopedische hondenmanden en zelfs zelfverwarmende manden. Voor het uitlaten maakt u natuurlijk gebruik van een halsband en riem. Voordat de pup alle injecties heeft gehad kunt u thuis goed oefenen met het lopen aan een riem. Zo zal uw pup alvast gewend zijn zodra hij naar buiten mag. Als u merkt dat uw hond vaak hard aan de lijn trekt, dan is een tuigje meer geschikt. De kracht wordt daarmee namelijk over de hele borstkas verdeeld.

Speeltjes

Spelen is voor pups heel belangrijk. Ze kunnen hun energie hierin kwijt en het bevorderd de relatie tussen de hond en het baasje. U kunt de pup door te spelen ook gedrag af- en aanleren. Zorg in ieder geval voor speciaal hondenspeelgoed, zoals touwen, frisbees, ballen en knuffels.

Voer

Goed hondenvoer mag natuurlijk niet ontbreken. Over het algemeen heeft u de keuze uit vier verschillende soorten voer, namelijk rauw vlees, gedroogd voer, natvoer en brokken. De meest gezonde voeding is rauwe vleesvoeding omdat dit goed past bij het verteringsstelsel van een hond. Deze soort voeding geeft het laagste risico op gezondheidsklachten. Gaat u liever voor een van de andere soorten hondenvoer, zorg er dan voor dat u de verschillende kenmerken kent en merken vergelijkt. Honden hebben net als mensen een eigen smaak, probeer daarom verschillende voersoorten uit en kijk waar uw hond goed op reageert.