Lebestiaire
Image default
Financieel

Autoverzekering voor jongeren

Autoverzekeringen voor jongeren

De meeste verzekeraars staan niet te springen om jonge, onervaren chauffeurs te verzekeren. De risico’s op ongevallen zijn bij deze leeftijdscategorie simpelweg te hoog. Echter, zonder ten minste een BA verzekering mag je de weg niet op. We geven je in dit artikel een aantal tips om toch verzekerd op pad te kunnen, zonder daarvoor een gigantische premie te moeten betalen.

Zorg er zelf voor dat de risico’s voor de verzekeraar zo laag mogelijk zijn

In de eerste plaats doe je er verstandig aan om niet te hoog in te zetten. Een verzekeraar zal je zeer waarschijnlijk zeker geen omnium verzekering willen geven of toch tegen een torenhoge premie. Maar als je een tweedehands auto hebt en enkel de verplichte BA verzekering wenst, zal het je toch wel lukken. Bedenk dat de premie voor de BA verzekering wordt berekend op basis van het vermogen van je auto. Dit heeft er mee te maken dat het risico op ongevallen toeneemt naarmate de motor krachtiger wordt. Kies dus voor een auto met een vermogen van maximaal 66 kW, dat komt neer op 1100 tot 1400 cc.

 

Schakel de hulp in van je ouders

Het kan ook slim zijn om je bij dezelfde maatschappij te verzekeren, waarbij ook je ouders verzekerd zijn. Hebben je ouders een goede (lees: schadevrije) reputatie, dan werkt dit in jouw voordeel. En natuurlijk kun je ook altijd nog met de auto van je ouders rijden als occasionele bestuurder en op die manier op hun verzekering meeliften. Als je daarvoor kiest, let dan wel op dat je ook echt de tweede bestuurder bent en niet stiekem toch de hoofdbestuurder. Dat zal als fraude worden opgevat, waardoor je rechten zullen vervallen. Wil je verzekeraars vergelijken om te zien bij wie je de meeste kans op acceptatie en een redelijk premie maakt, kijk dan hier eens verder.