Lebestiaire
Image default
Bedrijven

Werk en privé

Sommige mensen werken om te leven, andere leven om te werken. Voor je eigen welzijn is het belangrijk dat je een goede balans vind tussen je werk en privéleven. Het is belangrijk dat je deze twee dingen goed gescheiden kan houden omdat je anders alleen maar bezig bent met je werk of je privé leven, en het is belangrijk dat je hier goed tussen kan switchen. Dit zorgt er ook voor dat je vitaler bent tijdens je werk. Een outplacementbureau inschakelen kan je helpen bij dit soort dingen.

Het is altijd goed om even te kijken hoe het zit met je huidige positie binnen het bedrijf waar je werkt. Ben je hier tevreden mee of wil je doorgroeien? Zijn deze doorgroeimogelijkheden er binnen het bedrijf en zou je deze willen aanpakken als dit zou kunnen? Je moet goed bepalen wat je zelf wilt gaan bereiken of dat je blij bent met waar je nu staat in het leven. Wanneer je toch open staat voor andere opties omdat je het niet super erg naar je zin hebt of omdat je gewoon nog hoger op wilt komen op werkgebied, dan is het misschien tijd om verder te kijken. Wanneer je goed zit op de plek waar je nu zit, is dit natuurlijk ook prima.

Voor sommige werknemers kan het wel eens lastig zijn om werk en privé gescheiden te houden. Wanneer zij aan het eind van de middag de werkdeur achter zich dichtdoen, blijven zij met hun hoofd toch op het werk zitten wanneer zij thuis zijn. Voor sommige banen is dit natuurlijk iets moeilijker dan voor andere, maar toch zou iedereen moeten proberen om werk ook echt op het werk te houden. Het is namelijk belangrijk dat je goed uitrust en de volgende dag weer vol vitaliteit aan de slag gaat. Een goede balans tussen werk en privé is dus erg belangrijk.

http://carrierepoort.nl