Lebestiaire
Image default
Cadeau

Wiskunde

Wiskunde (van het oude Griekse μάθημα – studie, wetenschap) is de wetenschap van structuren, orde en relaties, die historisch is ontwikkeld op basis van bewerkingen van tellen, meten en beschrijven van de vormen van echte objecten . Wiskundige objecten worden gemaakt door de eigenschappen van echte of andere wiskundige objecten te idealiseren en deze eigenschappen in een formele taal te schrijven. Wiskunde behoort niet tot de natuurwetenschappen, maar wordt daarin veel gebruikt, zowel voor de precieze formulering van hun inhoud als voor het verkrijgen van nieuwe resultaten . Wiskunde is een fundamentele wetenschap die (algemene) taalkundige middelen biedt aan andere wetenschappen; het onthult dus hun structurele relatie en draagt ​​bij tot het vinden van de meest algemene natuurwetten

Basis informatie
De geïdealiseerde eigenschappen van de objecten die worden bestudeerd, worden ofwel geformuleerd in de vorm van axioma’s of worden vermeld in de definitie van de overeenkomstige wiskundige objecten. Vervolgens worden volgens strikte inferentieregels andere echte eigenschappen (stellingen) afgeleid van deze eigenschappen. Samen vormt deze theorie een wiskundig model van het object dat wordt bestudeerd. Dus, uitgaande van ruimtelijke en kwantitatieve relaties, krijgt wiskunde aanvankelijk meer abstracte relaties, waarvan de studie ook het onderwerp is van de moderne wiskunde.

Traditioneel is wiskunde onderverdeeld in theoretisch, dat een diepgaande analyse van intra-wiskundige structuren uitvoert, en toegepast, dat zijn modellen levert aan andere wetenschappen en technische disciplines, en sommige ervan nemen een positie in die grenst aan wiskunde. In het bijzonder kan formele logica zowel als onderdeel van de filosofische wetenschappen als als onderdeel van de wiskundige wetenschappen worden beschouwd; mechanica – zowel natuurkunde als wiskunde; informatica, computertechnologie en algoritmen zijn gerelateerd aan zowel technische als wiskundige wetenschappen, enz. In de literatuur zijn veel verschillende definities van wiskunde voorgesteld (zie hieronder).

speedcube kopen

 

https://breinbrekers.be/