Lebestiaire
Image default
Gezondheid

Wat zijn de risico’s van alcoholgebruik?

Jammer genoeg is het vaak zo dat alle lekkere dingen slecht of ongezond zijn voor je lichaam. Helaas is dit met alcohol ook zo. Wie af en toe een glaasje drinkt hoeft zich niet meteen te zorgen te maken. Dan krijgt je lichaam voldoende tijd om te herstellen en om de alcohol af te breken. Wie echter regelmatig te vaak drinkt, kan maar beter beginnen opletten. De lijst van risico’s bij alcoholgebruik is immers zeer lang. Zowel psychologisch als lichamelijk kan alcohol voor serieus wat ellende zorgen gaande van wat hoofdpijn en migraine, tot agressief gedrag tot leverschade. Het hoeft niet altijd rechtstreeks door alcohol te komen, het kan ook bestaande aandoeningen verergeren. Ook voor je sociale leven is vaak drinken een no–go.

Leverbeschadiging

De lever zorgt voor het alcohol afbreken in je lichaam. Maar laat nu net de lever ook het orgaan zijn dat de meeste schade kan ondervinden van het drinken. Leververvetting, alcoholhepatitis of levercirrose zijn allemaal aandoeningen die alcohol te weeg kunnen brengen. Alcohol afbreken gaat al heel traag. Hoe lang duurt het voordat alcohol uit je lichaam is? Wel, je lever heeft ongeveer 1,5 uur nodig om 1 glas wijn of bier uit je lichaam te krijgen. Als je dus 10 glazen drinkt, doet je lichaam hier meer dan een hele dag over. Hoe vaker je dus drinkt, hoe moeilijker je lever het zal hebben om de alcohol nog afgebroken te krijgen.

Anti kater tips en trics

Hoe lang duurt het voordat alcohol uit je lichaam is, is 1 vraag maar een andere vraag is: zijn er ook tips om met een kater om te gaan? Gelukkig is het antwoord op deze vraag: ja er zijn tips en trics om de dag na een kater goed door te komen. Heb je immers nog een afspraak gepland staan of moet je echt nog dringend ergens naartoe? Dan kan je maar beter deze tips even doornemen. Heb je de kater al zien aankomen en heb je daardoor je afspraak gelukkig niet meteen in de ochtend gepland? Maak hier dan gebruik van en doe nog een extra dutje. Slaap heelt immers alle wonden. Hierdoor wordt je energiepeil weer opgekrikt en zal je meteen het verschil voelen als je terug wakker wordt.

 

Probeer Premulon

Nog iets dat zeker het proberen waard is, is premulon. De anti katerpil die je in huis moet hebben als jij fan bent van een nachtje stevig doorgaan, maar minder fan bent van de beruchte kater achteraf. Premulon zal je kater aanzienlijk milder maken en sneller doen voorbij gaan. Klinkt ideaal toch? Neem deze met de bloedzuiverende stof Asparagine 4-6 keer in op 24 uur tijd om een wereld van verschil te voelen.