Lebestiaire
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is Upcycling

Upcycling is al enige jaren in de opmars. Bij upcycling worden oude niet meer nodige spullen of materialen gebruikt om iets nieuws te maken. Zo geef je iets wat je anders zou weggooien een nieuwe bestemming. Sommige mensen maken zelfs hele bedrijven uit hun upcycling.

Hoe kun je Upcyclen

Het meest fundamentele principe van upcycling is om te onthouden dat er geen grenzen zijn. Je Kunt vrijwel alles wat je wilt upcyclen – alles wat je nodig hebt is een idee. Je moet denken aan oude items niet als wat ze oorspronkelijk waren maar als iets nieuws- of dat nu een garderobe, jurk, pan of wat dan ook – maar gewoon als materialen. Een kapotte oude dressoir kan kapotte deuren hebben, maar van de mahonieladen kunnen mooie fotolijsten te maken! Dus de eerste stap is om een kijkje te nemen op wat je al hebt, vooral items die zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk te manipuleren zijn, zoals hout of stof. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze oude denim die in een tas is veranderd. Als je niets vinden in uw huis dan is uw volgende inzet is om iets gebruikt te vinden. Vraag rond om te zien wat je vrienden en buren hebben, of kijk of je iets vinden dat aan de kant van de weg of in een skip is achtergelaten. Anders, liefdadigheid winkels zijn een geweldige plek om iets goedkoops te vinden

Leuke upcycling projecten

Voor Upycling zijn er meerdere leuke projecten die je kunt doen. Afhankelijk van hoeveel moeite je er in wilt stoppen. Zo zou je bijvoorbeeld uit oude wijnflessen mooie drinkbekers maken. Online kun je kits vinden om van flessen bekers te maken. Als je eenmaal de initiële investering gemaakt hebt dan kun je zo veel mogelijk bekers maken als je maar wilt. Een ander leuk project is een houten tafel. Als je een oud houten meubel ergens hebt liggen. Of wellicht kun je online ergens goedkoop iets vinden. Als je eenmaal je materiaal hebt is het enige limiet je eigen creativiteit.

https://www.boomstamtafel.be/houten-tafel/