Lebestiaire
Image default
Gezondheid

Vegetariërs

In Nederland is ongeveer vijf procent van de bevolking vegetariër. Dit is best een vrij fors gedeelte nog van de bevolking maar in landen waar religie een grotere rol speelt is dit percentage nog veel hoger. De meeste mensen in Nederland kiezen ervoor om vegetariër te worden op basis van ethische en morele overtuigingen. Hoewel er nog wel verschillen bestaan in de eetpatronen van vegetariërs  eten de meeste vegetariërs per definitie geen vlees en vis.

Mensen zijn dus vegetariër op basis van religieuze overtuigingen of vanwege het feit dat ze vanwege het dierenleed geen dierlijke producten eten. Dit zijn stuk voor stuk overtuigingen die respect verdienen maar omdat dierlijke producten wel vol vitamines zitten kunnen vegetariërs  gezondheidsproblemen krijgen. Het meest voorkomende probleem is dat er een vitamine b12 tekort ontstaat. Hier komen mensen pas vaak laat achter want de klachten zijn pas tot een laat stadium vrij onschuldig. Dit maakt het ook zo gevaarlijk want hoe langer het duurt voordat je erachter komt dat je te kampen hebt met een vitamine b12 tekort des te langer duurt het herstel.

Als een persoon te maken krijgt met een of meerdere van de onderstaande klachten dan is de kans aanwezig dat iemand een vitamine b12 tekort heeft. Dit zijn de symptomen van een vitamine b12 tekort: geheugenverlies, vermoeidheid, misselijkheid, darmklachten, spierpijn, tintelingen in de vingers, benauwdheid en hoofdpijn. Vegetariërs moeten er daarom voor zorgen dat ze op andere manier dan het eten van dierlijke producten de benodigde vitamines binnenkrijgen. De juiste voedingssupplementen bieden hiervoor de oplossing. Je hoeft hiervoor niet meer naar de drogisterij of apotheek maar je kunt ook naar een webwinkel zoals  topvitamins.nl. Bij deze webwinkel kunt u op een makkelijke, veilige en goedkope manier al uw vitamines bestellen. Bent u vegetariër twijfel dan niet en ga snel naar deze handige website!

http://www.topvitamins.nl/