Lebestiaire
Image default
Woning en Tuin

Het juiste gereedschap kiezen

Je bent vastberaden om de tuin nu echt is goed te gaan onderhouden en in je fanatisme ben je nu opzoek naar het juiste gereedschap. Dit is echter nog niet zo makkelijk als het lijkt want voor elke klus heb je haast verschillend gereedschap nodig. Hieronder kunt u lezen welk gereedschap geschikt is voor welk type klus.

Ben je van plan om takken van een boom af te snoeien dan is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste snoeischaar in je bezit hebt. Een snoeischaar kun je in principe heel goed gebruiken voor het snoeien van takken tot een dikte van circa 5 centimeter. Zijn de takken dikker dan 5 centimeter dan is het zeer waarschijnlijk dat het niet gaat lukken met een doodgewone snoeischaar. Je zult dan waarschijnlijk echt met een snoeizaag aan moeten komen om de takken er van af te halen. Heb je nu een erg grote boom en moet je echt op hoogte takken gaan snoeien ga dan niet met een trappetje aan lopen kloten. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn en tevens zijn er zo al veel ongelukken veroorzaakt. Het is verstandiger om een telescopische steel met zaag of snoeielement te gebruiken.

Wil je nu echt de heg gaan snoeien dan is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste heggenschaargaat gebruiken. Want voor elke type heg bestaat natuurlijk apart gereedschap.Wil je bijvoorbeeld een struik lekker kort houden dan is de handmatige heggenschaar een ideaal gereedschap maar voor de grotere heggen is het niet geschikt. Bij grotere klussen is de benzine heggenschaar toch echt het beste gereedschap. Een benzine heggenschaar maakt namelijk in korte tijd de meest ruige heggen weer netjes zonder dat het jou zelf veel moeite kost.  Dit scheelt je dus weer rugklachten!

Voor meer informatie kan je natuurlijk altijd navraag doen bij een medewerker van een tuingereedschap winkel!

http://www.fuxtec.nl