Lebestiaire
Image default
Woningen

Ramen en kozijnen prijzen

 

Hoe manifesteert het huwelijk zich op kunststof ramen
condensaat

Condensatie op het raamsysteem treedt op als er een hoge luchtvochtigheid in het gebouw is. Het PVC-raamsysteem blokkeert praktisch de vrije luchtcirculatie tussen de kamer en de straat. Vochtigheid in een kamer met kunststof beglazing stijgt, vocht condenseert op de beglazing. Om beslagen ramen te voorkomen, moeten ze regelmatig worden geventileerd. Condensatie tussen dubbele beglazing is een defectindicator. Als je het vindt, dien dan een claim in bij de raamfabrikant. Er is een kans om het defect te verhelpen, vervang het raam gratis onder garantie.
ijs-

Rijppatroon op de ramen is zichtbaar wanneer het condensaat zich op de beglazing nestelt en de buitentemperatuur daalt. Bij een hoge kamertemperatuur duidt ijs op de glaseenheden op installatiefouten. Soms sluiten ze de montagenaad verkeerd af, verplaatsen ze de helling te ver naar de straat toe. Hij is erg ijskoud en niet opgewarmd door de hitte in de kamer. Vraag in dat geval het installatieprogramma om installatiefouten te corrigeren.
barst

Scheuren in een glazen eenheid treden op wanneer ramen onjuist worden vervaardigd, gemonteerd of vervoerd in strijd met de technologie. In het begin neemt een onmerkbare microbarst toe naarmate de beglazing wordt gebruikt. Het kan niet worden geëlimineerd. Maar onder garantie kunt u een defecte glasplaat vervangen.
sjerp

Een zware zwaai van de flappen geeft aan dat er een defect was toegestaan ​​bij de fabricage of montage van de bevestigingsmiddelen. Neem contact op met de raamfabrikant om ze onder garantie te laten vervangen of repareren.
chips

Deuken, chips op het profiel. Zie je een vuile vlek op het nieuwe raam, dan is het mogelijk dat de installateurs het vuil van het plastic hebben verwijderd met een agressief product. Als u beglazing van een aannemer accepteert, inspecteer deze dan zorgvuldig. Accepteer geen nieuwe ruit als deze vuil, krassen of deuken op het oppervlak heeft.
Onopvallend huwelijk.

Een verborgen huwelijk is veel gevaarlijker, omdat het niet “met het oog” kan worden vastgesteld. Het is niet zichtbaar in de zomer, maar met het begin van koud weer manifesteert het zich meer en is het zichtbaar voor het blote oog. Het raam begint te bevriezen.

Vaak worden appartementen in de zomer beglaasd en zien ze geen beglazingsproblemen, maar zodra de buitentemperatuur negatief wordt, beginnen er problemen … Het komt door de opening, er verschijnt ijs in de hoeken, de vleugels zijn moeilijk te verplaatsen. Het is de moeite waard om een ​​raamspecialist te bellen en het blijkt dat de vleugel onaanvaardbaar versmald is, de afdichting “niet aankan”, de lasnaad van het frame is uitgespreid door de kou.

Dergelijke gebreken zijn aanleiding om met een vordering op de raamfabrikant naar de rechter te stappen. Aan de kant van de koper die een contract heeft gesloten voor de fabricage van een raamsysteem, de wet. Indien het contract niet tot stand is gekomen, is de koper niet beschermd en kan hij niet rekenen op vergoeding of kosteloze vervanging van ramen.
Wanneer er een scheur optreedt in de las van een profiel, neemt het risico op divergentie ervan, zelfs bij een kleine belasting, aanzienlijk toe. De lasnaad wijkt af van de druk op de hoek van het raam met een glaslat, bij het plaatsen van het kozijn bevriest het plastic. Als gevolg hiervan wordt de integriteit van het vensterblok geschonden. De hoek op de plaats van het defect verliest zijn stijfheid en de noodzakelijke geometrische parameters. De dichtheid en sterkte van het raamsysteem wordt geschonden, de vleugel blokkeert bij het verplaatsen.

Bedrijven die ramen uitgeven, moeten volgens de Russische wet voldoen aan de vereiste lassterkte, gedocumenteerde tests van lasnaden uitvoeren. Maar niet alle fabrikanten doen dit. Zorg er bij het bestellen van ramen voor dat de kwaliteit van het laswerk aan de ramen wordt gecontroleerd door het bedrijf. Inspecteer bij het accepteren van het profiel de hoekverbindingen van het kozijn en de vleugel zorgvuldig op de aanwezigheid van subtiele scheurtjes.

Overtreding van de vleugelafmetingen.
Om de fittingen correct en soepel te laten werken, sluit de vleugel nauw aan op het kozijnprofiel, de maat moet overeenkomen met de norm. Er mag geen speling en overlapping zijn in het raamsysteem.

De speling is de ruimte tussen de gesloten vleugel en het kozijn. Het is noodzakelijk voor de vrije beweging van de verplaatste beslagdelen. Als de vleugelafmetingen zelfs met 2 mm groter zijn dan de aanbevolen afmetingen, wordt de vrije ruimte met dezelfde 2 mm verminderd. De fittingen zijn verstelbaar in het bereik van ongeveer 2 mm. Het blijkt dat de vleugel niet kan worden aangepast, de bevestigingsmiddelen kunnen vastlopen.
Overlap – het gebied waar de vleugel grenst aan het frame met een gebied met een afdichting. De overlapbreedte is 8 mm. Als de vleugel 2 mm kleiner is dan de standaardmaat, zal de afdichting in gesloten toestand niet aan het aanslaggebied op het profiel hechten, maar slechts gedeeltelijk. Als gevolg hiervan wordt de dichtheid van het raamsysteem verbroken, het wordt uitgeblazen, het bevriest. Bij montage van de vleugel die 2 mm groter is dan de standaardmaat is verstelling niet mogelijk, de beslagen komen vast te zitten.

Ramen en kozijnen prijzen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/