Lebestiaire
Image default
Beauty en verzorging

Kleine stappen tot een beter milieu

We hebben maar één wereldbol en we willen natuurlijk het liefste dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Het is bewezen en gebleken dat iedereen dagelijks veel schade aanricht aan het milieu. Het is vaak veel makkelijker dan je denkt om een beetje aan het milieu te denken en je hier een beetje op aan te passen. In dit artikel lees je een aantal tips om je op weg te helpen.  

Laat je huis goed isoleren. Als je huis goed geïsoleerd is, door middel van onder andere dubbele beglazing en spouwmuurisolatie, hoed je de verwarming minder hard te laten draaien. Dit komt omdat de warmte dan beter in het huis blijft hangen. Zo gaat er geen onnodige energie verloren. Extra goed en duurzaam is je huis verwarmen zonder gas. Je kan dit bereiken door een hybride warmtepomp 

Gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Veel soorten schoonmaakmiddel zijn erg slecht voor het milieu. Gelukkig komen er steeds meer biologisch afbreekbare schoonmaakproducten op de markt die geen schade doen aan het milieu. Je hoeft er niet eens voor naar een speciale winkel, ze zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.  

Begin met recyclen. Het is verbazingwekkend hoeveel we met zijn allen weggooien elke dag. Veel hier van is helemaal niet nodig. Soms kan iemand nog veel plezier hebben van iets waar jij niks meer aan hebt en soms kan je er zelf nog iets van maken. Er zijn veel plaatsen waar je je oude spullen kwijt kan.  

Let op je voedsel. Het is natuurlijk super goed als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, maar ook als je dit niet doet kan je milieubewust omgaan met je voedsel. Kies in de supermarkt vaker voor biologische producten en seizoensproducten. Let hierbij goed op de keurmerken op de verpakking. Hieraan kan je zien hoe milieubewust het product echt is.  

http://www.techneco.nl