Lebestiaire
Image default
Mode en Kleding

Kampeer tips met regen

Kampeer tips met regen

 

Bij het opzetten van de tent is het altijd belangrijk om voorbereid te zijn op het ergste scenario een regenjas is dus wel zo handig. Als er regen wordt voorspeld, moet u een zeil meenemen om de bodem van uw tent te beschermen tegen vocht. Een zeil zorgt ook voor een extra laag warmte tijdens koudere nachten. Neem bovendien een paar extra dekens mee om het iedereen comfortabel te maken. Door voorbereid te zijn op slecht weer kunt u ervoor zorgen dat uw kampeertocht ondanks de regen een succes wordt.

Zorg ervoor dat al je spullen waterdicht zijn voordat je vertrekt

Of u nu op pad gaat voor een dagwandeling of begint aan een meerdaagse trektocht, het is belangrijk dat al uw spullen waterdicht zijn voordat u vertrekt. Het waterdicht maken van je uitrusting helpt je te beschermen tegen regen, sneeuw en zelfs morsen. Er zijn een paar verschillende manieren om je spullen waterdicht te maken. Eén methode is het gebruik van een waterdichtmakende spray. Deze sprays creëren een onzichtbare barrière die water afstoot. Een andere optie is het gebruik van waterdichte zakken of hoezen. Deze kunnen worden gebruikt om uw rugzak te bekleden of om afzonderlijke items af te dekken. Ook is het dragen van een regenjas kind aan te raden. 

Neem extra kleren mee voor het geval je nat wordt tijdens het kamperen

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het kamperen is om extra kleren mee te nemen voor het geval je nat wordt. Of je nu gaat wandelen in de regen met een regenjas heren of gaat zwemmen in een beek, er is altijd een kans dat je nat wordt. En als je eenmaal nat bent, kan het heel moeilijk zijn om warm te blijven. Daarom is het zo belangrijk om een reserveset kleren bij de hand te hebben. U kunt misschien niet helemaal voorkomen dat u nat wordt, maar met extra kleding blijft u comfortabel en veilig terwijl u geniet van het buitenleven.

Neem wat spelletjes of boeken mee om jezelf te vermaken 

Als u tijdens het kamperen door de regen binnen zit, hoeft u niet te wanhopen. Er zijn genoeg manieren om je binnen te vermaken. Als u spulletjes of boeken hebt meegenomen, is dit hét moment om ze tevoorschijn te halen. U kunt deze gelegenheid ook gebruiken om wat broodnodige rust in te halen. Of, als u zich ambitieus voelt, kunt u deze tijd gebruiken om uw camping op te ruimen of andere klusjes te doen die u hebt uitgesteld. Wat u ook doet, laat een beetje slecht weer uw reis niet verpesten. Er is altijd wel een lichtpuntje te vinden, zelfs op de meest bewolkte dagen.

Zorg dat je binnen kunt koken

Als u van plan bent om te gaan kamperen, is het altijd het beste om op alles voorbereid te zijn. Dat betekent dat u voldoende voedsel en voorraden moet meenemen, en een betrouwbare schuilplaats. Maar als u in de regen vastzit, kunt u toch nog plezierig kamperen – u zult dan alleen binnen moeten koken. Dat kan gemakkelijk door een draagbaar fornuis mee te nemen of zelfs maar een paar kaarsen. Als je toegang hebt tot een vuurplaats, kun je die ook gebruiken om je eten te koken.