Lebestiaire
Image default
Woning en Tuin

Hoe richt je een slaapkamer ruimtebesparend in?

Misschien heeft u niet zo’n grote kamer, of misschien wil u gewoon zoveel mogelijk ruimte in uw kamer overhouden. Hoe zorgt u er dan voor dat uw slaapkamer zo efficiënt mogelijk is ingericht? In dit artikel krijgt u een aantal tips om uw slaapkamer ruimtebesparend in te richten.

Het grote ruimte innemende monster

Een bed is natuurlijk noodzakelijk om in uw slaapkamer te hebben, de kamer is immers bedoelt om in te slapen. Maar zo’n bed kan nog wel eens veel ruimte innemen, voornamelijk de tweepersoonsbedden. Toch kunt u met een aantal tips nog efficiënt omgaan met de ruimte die uw bed inneemt. Allereerst kan het handig zijn om een bed te kopen waarbij er ruimte onder het bed blijft. Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om hier lades neer te zetten waarin u een hoop spullen kwijt kan. De lades kunt u makkelijk naar voren rollen en ze nemen in principe geen extra ruimte in. Als er in de lades genoeg spullen passen zodat een ander meubel overbodig wordt, is dat al helemaal mooi meegenomen. Een andere tip kan zijn om de ruimte achter de hoofdzijde van het bed ook te gebruiken als opbergplek.

De bewaarder van kledij

Waarschijnlijk is de kleerkast naast uw bed het grootste meubilair in de slaapkamer. Begrijpelijk ook, want hier moet u een hoop spullen in kwijt. Ideaal is het als u in uw huis een inloop kleerkast hebt, want dit neemt verder geen ruimte weg van uw slaapkamer. De meeste huizen zullen dit niet hebben, dus is het handig om te kijken hoe hier ruimte op bespaard kan worden. Als u een kleine kamer heeft is het handig om een kleerkast met schuifdeuren te nemen. Deze schuifdeuren zorgen ervoor dat u bij het openen van de kast geen extra ruimte inneemt. Zo kunt u andere dingen eventueel dichter op de kast zetten, zonder dat de kast niet meer kan openen. Kies voor een schuifdeur met daarop een spiegel, deze zal voor een extra ruimtelijk effect zorgen. De stijl van de kleerkast kan ook invloed hebben op het ruimtegevoel. Zo hebben lichte kleur kasten een ruimtelijk effect en hebben donkere kleerkasten het tegenovergestelde effect. Een aanrader is om voor een grijze of betonlook kast te gaan en dus te kiezen voor een kleerkast industrieel. Deze stijl is zeer populair tegenwoordig, en deze kasten zijn vaak ook zeer stevig en gaan lang mee. 

Wanneer u een echt kleine kamer heeft en hier graag ruimte wil overhouden, kunt u er misschien ook voor kiezen deze kledingkast in een andere kamer te zetten. Als daar meer ruimte is en u het geen probleem vindt om uw kledij vanuit een andere kamer te halen, dan kan dit zeker een goede oplossing zijn.

Opgeruimd staat netjes

Om uw slaapkamer ruimte te geven en groter te laten lijken moet u deze opgeruimd houden. Wanneer overal spullen op de grond liggen of alles vol ligt, lijkt het of er geen ruimte meer over is. Zorg er daarom voor dat uw slaapkamer opgeruimd is, dit geeft ook een gevoel van rust wat u misschien terug kan zien in uw slaapkwaliteit.