Lebestiaire
Image default
Kinderen

Het maken en delen van foto’s van je baby

Tegenwoordig zie je veel beroemdheden foto’s delen van hun kinderen en baby’s. Alles wordt tegenwoordig gedeeld, maar is dit wel nodig of verstandig? Je hoeft niet alles te delen, en je weet nooit waar mensen de foto’s voor gaan gebruiken. Toch zijn er genoeg redenen te noemen om foto’s te maken van je kinderen, en er zijn ook verschillende mogelijkheden om de foto’s te delen met vrienden of familie. Deze twee onderdelen worden hier verder in deze blog besproken.

Waarom foto’s maken?

Foto’s van je baby en je kinderen maken heeft verschillende redenen. Ten eerste wil je bijzondere momenten graag vastleggen om later op terug te kijken. Na een aantal jaar kan je terugkijken en kan je ook zien hoe je kind gegroeid is. Verder kan je deze foto’s ook verzamelen en later cadeau doen aan je kind. Zo kan je kind zien wat er vroeger allemaal gebeurde, en herinneringen terug halen. Ook zijn foto’s van je baby of je kinderen een mooie decoratie. Zo kan je een mooie fotocollage maken, of een foto op canvas laten drukken en plaatsen in de woonkamer of misschien de slaapkamer van je kind. Ook is foto’s maken leuk om te doen. Alles er aan doen om de perfecte foto te maken, en een mooi resultaat zien wordt ook als een mooie bijkomstigheid gezien.

Hoe krijg je de mooiste foto’s?

De mooiste foto’s zijn foto’s waar je kind niet aan het opletten is, maar gewoon bezig is met zijn of haar activiteit. Onverwachte foto’s zijn het mooist. Daarnaast worden foto’s ook mooi als je baby mooi aangekleed is. Zo is vrolijke en kwalitatief goede kleding belangrijk voor een mooie foto. Daarbij zijn babyschoentjes ook een mooie toevoeging voor de algemene outfit. Babyschoentjes bestellen kan je online, en daar zie je genoeg opties. Zo kan je leuke kleuren schoentjes krijgen, maar ook schoentjes met een leuke dierenprint. Het leukste voor de foto is dat je baby in een vrolijke en mooie outfit te zien is. Ook zijn de omgeving en de weersomstandigheden belangrijk voor de foto. De mooiste foto’s kan je bijvoorbeeld kijken in de natuur, of op andere mooie plekken.

Hoe kan je het beste foto’s delen?

Deze mooie foto’s wil je vaak delen met je familie of met je vrienden. Je kan er voor kiezen om deze te plaatsen op social media, maar dit wordt vaak wel afgeraden. Er zijn ook mensen die deze foto’s kunnen zien wat jij als ouder misschien liever niet hebt. Ook steeds een foto sturen via whatsapp wordt als irritant gezien. Mensen willen vaak de foto wel zien, maar dit meteen in de fotobibliotheek hebben is ook niet wat mensen willen. Voor dit probleem zijn er apps te downloaden waar je mensen kan toevoegen, en gemakkelijk foto’s kan uploaden. Vrienden en familie kunnen daar zelf kijken naar de foto’s als ze dat willen. Een voorbeeld van een app is BackThen.

Waarom geen foto’s maken?

Ouders van kinderen willen nog wel is mooie momenten missen, doordat zij te veel gefocust zijn op het maken van een mooie foto. Jouw kind wil misschien wel je aandacht en laten zien wat hij of zij gedaan heeft, dan wil je als ouder ook oog voor je kind hebben, en niet alleen bezig zijn met foto’s. Dit is een grote reden om niet te veel foto’s te willen maken. Daarbij komt ook kijken dat niet iedereen zit te wachten op een foto van elk moment. Foto’s maken van bijzondere momenten zijn leuk, maar van dagelijkse activiteiten is niet altijd nodig.