Lebestiaire
Image default
Auto's en Motoren

Geen dringend ziekenvervoer

Uw toestand vereist constante aandacht van een metgezel tijdens uw reis.

Dit omvat: wandelen, fietsen, bus, trein, taxi of gemeenschaps- / vrijwillig vervoer; gebruik van mobiliteitsauto’s, gezinsliften, verzorgers, buren of andere ondersteunende netwerken; of een combinatie hiervan.

 

Het vervoeren van patiënten is een belangrijk onderdeel van de zorg; de kwaliteits- en veiligheidskwesties in verband met niet-spoedeisende patiëntenvervoer zijn echter zelden besproken in vergelijking met het vervoer van spoedpatiënten.

 

Wanneer de cognitieve of klinische toestand van de patiënt zijn mobiliteit zodanig beïnvloedt dat hij geen toegang heeft tot gezondheidszorg en / of het schadelijk zou zijn voor de toestand of het herstel van de patiënt om op een andere manier te reizen.

Patiënten die rolstoelgebruikers zijn die in- en uitgetild moeten worden en hun stoel mechanisch in het voertuig geklemd moeten worden of die alleen op een brancard vervoerd kunnen worden.

Wie kan er gebruik maken van het niet-dringende ziekenvervoer?

Kunt u iemand meenemen?

 

U heeft moeite met communiceren, bijv. slechthorend zijn, spraakproblemen hebben of slechtziend zijn, of blind zijn en een geleidehond nodig hebben.

 

Een niet-spoedeisende patiënt is iemand die een medische behoefte heeft aan ziekenvervoer, maar geen noodambulance of onmiddellijke reactie nodig heeft.

U kunt alleen iemand meenemen als deze een pre-autorisatie heeft en:

 

Wat is niet-urgent ziekenvervoer?

Niet-spoedeisende ziekenvervoer is een gratis vervoersdienst die alleen wordt aangeboden aan patiënten met een specifieke medische behoefte en die medische zorg bezoeken. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om zelf van en naar de zorg te komen, tenzij er een medische reden is waarom u geen gebruik kunt maken van eigen vervoer of openbaar vervoer.

 

De patiënt heeft de ondersteuning nodig van opgeleid transportpersoneel om te helpen bij het mechanisch in en uit het voertuig tillen.

 

U heeft een aandoening waardoor u niet zonder begeleiding kunt reizen, zoals dementie of de ziekte van Alzheimer.

Je bent jonger dan 16 jaar.

 

Het niet-spoedeisende ziekenvervoer wordt alleen verleend aan patiënten met een klinische behoefte. De noodzaak wordt beoordeeld door het ziekenvervoerbureau, dat beoordeelt of u in aanmerking komt. Om in aanmerking te komen voor gratis, niet-spoedeisend ziekenvervoer naar het ziekenhuis, moet u een klinische behoefte hebben. Dit betekent meestal:

 

Patiënten met een hoge afhankelijkheid die een gekwalificeerd klinisch team nodig hebben.

 

 https://www.mobility4all.be/

https://www.mobility4all.be/