Lebestiaire
Image default
Woning en Tuin

Een stronk verwijderen kan op verschillende manieren

Een stronk in uw voortuin of in uw achtertuin kan naast een lelijk aanzicht ook in de weg staan. Zeker wanneer u veranderingen aan uw tuin wilt aanbrengen. Zo kan een boomstronk in de weg staan wanneer u een terras wilt aanleggen, op de plek van een stronk beplanting wilt aanbrengen of wanneer er een schutting geplaatst moet worden. Het probleem bij een stronk verwijderen is dat deze zich niet zo eenvoudig laat verwijderen. Het met de hand uit de grond trekken van de stronk is vaak al geen optie en in de meeste gevallen heeft u hulp van machines nodig. Om die reden wordt het verwijderen van een stronk vaak uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf zoals een tuinman, een hoveniersbedrijf of een boomverzorgingsbedrijf. Met name de laatste twee genoemde bedrijven zijn in het bezit van de nodige materialen en machines om een stronk, inclusief de wortels, op een snelle en efficiënte manier te verwijderen.

Vaak wordt een stobbenfrees ingezet om de boomstronk te verwijderen

De meest snelle, goedkope en de meest efficiënte methode om een boomstronk te verwijderen is met behulp van een stobbenfrees. Deze methode kan echter alleen ingezet worden wanneer de stronk op een plek staat die door een stobbenfrees bereikt kan worden, maar gelukkig is dat in de meeste gevallen mogelijk. Het grote voordeel van een stobbenfrees is dat deze in staat is om ieder type stronk te verwijderen. Daarbij heeft een stobbenfrees als voordeel dat deze ook meteen de wortels van de stronk kan verwijderen. Dat is vooral handig wanneer u op de plek van de stronk een mooi grasveld wilt aanleggen, een schutting wilt plaatsen of tuinbestrating wilt leggen.

Een andere methode om een boomstronk te verwijderen is door deze uit te graven

In het geval dat de boomstronk klein is, of wanneer de stronk niet met een stobbenfrees verwijderd kan worden zit er niets anders op dan de stronk met de hand uit te graven. Dat is met name bij een grote stronk een klus waar veel tijd in zal gaan zitten. Bij het uitgraven van de stronk is het noodzakelijk om alle wortels met de hand door te zagen om de stronk uiteindelijk uit de grond te krijgen. Vervolgens moet de grond afgegraven worden om alle resterende wortels te verwijderen.

Het verwijderen van een stronk met chemicaliën werkt niet

Nog steeds zijn er mensen die denken dat zij met behulp van chemicaliën een boomstronk kunnen verwijderen. Naast het feit dat chemicaliën zeer gevaarlijk zijn voor uw gezondheid en u door het aanbrengen van chemicaliën de grond vervuild kunnen wij u vertellen dat het niet mogelijk is om met chemicaliën een stronk te verwijderen. Mogelijk dat het rottingsproces iets versnel zal raken, maar daar blijft het bij. De stronk zal nooit in zijn geheel verdwijnen. Het is dan ook aan te raden om de stronk op een legitieme en veilige manier te verwijderen en de chemicaliën in de kast te laten staan.

https://www.vergelijkhoveniers.nl