Lebestiaire
Image default
Vakantie

De beste 6 wijnregio’s om te bezoeken in Spanje

De geografische ligging en de temperatuur van Spanje maken het de perfecte omgeving voor wijnhuizen en wijngaarden. Dit is één van de redenen waarom Spanje over de hele wereld bekend staat om zijn wijn.  Een andere reden is de historische en traditionele wijngaarden.

Dus, als je Spanje bezoekt, zorg er dan voor dat je deze wijnstreken in Spanje verkent. Om je reis zo goed mogelijk te laten verlopen en te genieten tijdens je reis, kan je best gebruik maken van een autoverhuurdienst. Vergeet niet om de verschillende autoverhuurdiensten te vergelijken om de beste tarieven te vinden.

De top 6 wijnregio’s die je moet bezoeken in Spanje

Hieronder vind je de beste wijnstreken die je in Spanje kan bezoeken.

Rioja

Een kleine streek in Spanje die bekend staat om zijn rode wijn. Hoewel het klein is, is het wel één van de plaatsen die voor de hele wereld veel wijn produceert.

  • Er zijn hier ongeveer 15.000 wijnboeren actief en meer dan 600 wijnhuizen.
  • Statistisch gezien kunnen we zeggen dat de hele wijnregio verspreid is over 64000 hectare aan wijngaarden, dus het zal een geweldige beslissing zijn om een auto te huren terwijl je naar hier komt om tussen de wijngaarden te rijden.

Ribera Del Duero

De druiven van dit gebied staan bekend om enkele van de meest speciale wijnsoorten die in Spanje worden gemaakt. Deze speciale wijnen zijn delicaat in vergelijking met andere wijnen. Wat ook zeer interessant is aan deze streek, zijn de historische wijngaarden. Dus een bezoek aan deze regio zal je heel wat informatie en ervaring opleveren.

Priorat

Deze streek staat bekend als de plek met de grootste wijngeheimen van Spanje.

  • Dat komt omdat Priorat al sinds de 12e eeuw bekend staat om zijn wijnproductie.
  • Wanneer je aankomt, kan je natuurlijk de wijngaarden zien maar je oog zal ook vallen op de bergen die zorgen voor een geweldig uitzicht.

Door het moeilijke terrein is de productie hier zeer laag, waardoor de kosten voor de hier geproduceerde wijnen behoorlijk hoog zijn.

Rias Baixas

Gelegen aan de noordwestelijke grens van Portugal, staat deze streek bekend om de witte wijn van Spanje. Naast de wijn, kan je hier ook genieten van de geweldige zeevruchten van deze regio. Om te genieten van een nog betere reis, kan je kiezen voor een huurauto. En vergelijk ook de autoverhuurdiensten zodat je de beste keuze kunt maken.

Cava

Cava is het gebied van de beste mousserende wijn van Spanje, beter bekend als Cava.  Dit heeft het te danken aan de druivensoorten Macabeo en Parellada die zorgen voor één van de beste wijnen ter wereld.

Rueda

Deze wijnregio is de streek waar de meest geconsumeerde wijn wordt geproduceerd. Hier zijn de meest geproduceerde druiven de Verdejo druif die zorgt voor zeer aromatische wijnen. De wijnen die hier gemaakt worden, hebben een vleugje tropisch fruit en een beetje bitterheid.

Conclusie

Als je ooit een bezoek brengt aan Spanje en de beste wijnregio’s wil bezoeken, mag je de 6 die wij hier vermeld hebben niet overslaan. Dat komt omdat deze regio’s voor wijnproductie je een verhaal vertellen over alle verschillende soorten druiven, productieprocessen en wijnen in Spanje. Zorg ervoor dat je een huurauto boekt, zodat je zelf beslist waar en wanneer je ergens naartoe rijdt. Een huurauto maakt je vakantie spontaan en flexibeler. Je kan een huurauto zoeken en boeken voordat je vertrekt en vergeet niet de prijzen van de verschillende autoverhuurdiensten te vergelijken.

https://www.autospanje.nl/