Lebestiaire
Image default
Zakelijk

Bakken vol met geld

De zorg is een sector die al jaren het onderwerp is geweest van grote politieke debatten. Dit is op zich ook niet zo gek want het is een zeer belangrijk thema waarbij de belangen erg groot zijn. Iedereen wil als die in een ziekenhuis, dan wel verzorgingstehuis, zit goed verzorgd worden. Toch blijken er al jaren grote misstanden in de zorg te bestaan. Al jaren is er sprake van een personeelstekort doordat de salarisberekening niet in verhouding staat met de zwaarte van het beroep. Door de economische crisis moest er in de zorg veel worden bezuinigd de laatste jaren wat sommige mensen zelfs hun baan heeft gekost. Hoe rechtvaardig is het dan als je later in het nieuws leest dat de directeuren van zorginstellingen nog steeds bakken vol met geld elke maand binnenhalen?

Vakbond FNV heeft namelijk uitgezocht dat er 152 directeuren van een zorginstelling voor ouderenzorg zijn die meer verdienen dan onze minister-president, Mark Rutte. Te gek voor woorden als er nog geen eens genoeg geld is om de ouderen van deze zorginstellingen te verzorgen omdat er niet genoeg personeel kan worden aangenomen. Er is iets dus chronisch helemaal  verkeerd met betrekking tot de loonverwerking in de top van deze sectoren.

Het is wachten totdat de politiek in deze schrijnende situatie gaat ingrijpen. Het mag weliswaar voor zich spreken dat het besturen van een grote zorginstelling een vrij moeilijke taak is. Het is dan ook zeker niet gek dat hiervoor een goed salaris voor wordt betaald maar dat er tonnen aan salaris wordt verdiend is een brug te ver. Je zou zeggen dat de directeuren dit zelf ook zouden moeten inzien maar kennelijk is dit besef er bij deze groep niet. De maatschappij roemt in ieder geval om grote veranderingen zodat er weer meer geld vrijkomt voor personeel.

http://www.cbbs.nl