Waarom kiezen voor adiabatische koeling op kantoor?

U wilt graag zelf de temperatuur en luchtvochtigheid op kantoor kunnen instellen. Maar het moet niet te benauwd worden op kantoor. Dit zal niet het geval zijn. Bij Menerga, producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen, weet men dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!

Menerga is de uitvinder van adiabatisch koelen en dat merkt u

Menerga kwam met de luchtbehandelingskast, waarmee verschillende ruimtes, zoals kantoren, adiabatisch gekoeld kunnen worden. Deze kast wordt gebruikt bij de verdamping van vocht, waardoor warmte wordt onttrokken aan de atmosfeer. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex. Maar ook op kantoor is deze uitvinding een uitkomst.

Adiabatische koeling: een zeer efficiënt principe uit de natuur

Adiabatisch koelen is afkomstig uit de natuur. Door de verdamping van water wordt er warmte aan de lucht afgegeven. Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Met meer dan 30 jaar ervaring door Menerga is dit dé ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen en zet dit natuurkundige proces van adiabatisch koelen om in hoog efficiënte klimaattechniek. Op deze manier kan bijvoorbeeld uw datacenter veilig koel worden gehouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw apparaten te vochtig worden. Een Adiabatische koeling is dus veilig en effectief!