Vind uw nieuwe personeel dankzij een kundig finance recruitment bureau

Wanneer u een bedrijf inschakelt voor finance recruitment, is het logisch dat u verwacht de beste kandidaat aan te trekken voor uw bedrijf. Het liefst heeft u immers een ervaren finance medewerker die snel uit de voeten kan binnen uw organisatie. Iemand die de afdeling of zelfs het hele bedrijf naar een hoger niveau kan helpen tillen. Maar waar vindt u die? Het uitgebreid netwerk van ScopeFinance is een goed uitgangspunt. De vijver om in te vissen naar goede kandidaten is in de financiële wereld niet bijster groot, maar langs de oever gooien wel veel opdrachtgevers hun hengel uit! Schakel daarom Scope Finance in voor finance recruitment. Dankzij een groot netwerk biedt dit bureau u nieuwe kanalen, vijvers, waar u wellicht nog niet aan gedacht heeft. Maak anders eens een kennismakingsafspraak en kom erachter hoe deze expert u de helpt bij het vinden van de juiste kandidaten voor uw organisatie!

Finance recruitment: leer de persoon achter het CV kennen

Tegenwoordig krijgen recruiters heel wat kritiek over zich een. Vaak worden ze ervan beschuldigd dat ze met hagel schieten op alles en iedereen die ze maar tegenkomen in de financiële sector. Daarna wordt er pas echt goed gekeken naar wat er geraakt is. Bij Scope Finance schieten ze liever met scherp, gericht en doeltreffend. En daarvoor is de persoon achter het cv belangrijk! Pas dan kunt u beoordelen of een persoon ook qua persoonlijkheid en werkinstelling past bij uw bedrijf. Finance recruitment via deze partij zorgt dan ook voor veel kwalitatievere matches. Dat scheelt u als opdrachtgever ook nog eens een hoop tijd omdat u minder kandidaten hoeft te interviewen.

In 7 stappen de ideale kandidaat dankzij finance recruitment van de expert

Voordat u van start gaat met een finance recruitment traject, is het belangrijk om te weten wat u hiervan kunt verwachten. Het antwoord op deze vraag, ligt ten eerste aan het bureau dat u hiervoor inschakelt. Scope Finance gelooft net als u niet in ‘klinisch matchen’ waarbij er heel breed wordt begonnen en waar kandidaten vervolgens als een soort bulkgoederen door een filter worden gehaald. In plaats daarvan vindt er een intakegesprek plaats waarbij er een duidelijk profiel wordt opgesteld. Vervolgens worden er met behulp van geavanceerde tools kwalitatief goede matches gemaakt en worden er intensieve analysegesprekken ingepland met kandidaten. Die resultaten worden middels een presentatie teruggekoppeld waarna u als ondernemer de beste kandidaten voor een gesprek uitnodigt. Heeft u de juiste kandidaat gevonden? Dan wordt er een contract opgesteld en wordt het verloop van het traject samen met u uitvoerig doorgesproken.