Lebestiaire
Image default
Aanbiedingen

Panoramafoto

Een foto van 52 meter lang!

Niet vaak krijgt STUDIOVHF de opdracht om een panoramafoto te leveren om te dienen als wandbekleding voor een beursstand. Reclamebureau Het Communicatiegilde uit Raalte kreeg de taak een stand te ontwikkelen om een cloud software oplossing te visualiseren voor Profity Software. Het werd een multimedia oplossing waarbij bezoekers een film konden bekijken alsof zij zelf op de locatie van de film aanwezig waren. Als locatie werd een akker in de Noord oost Polder gekozen vlakbij het plaatsje Creil. Dit van wege zijn oneindige vergezichten en ruimte, ruimte in dit geval voor data opslag in de Cloud.

The making of

Op een zonnige dinsdagmorgen in maart ging de filmploeg van Iris Media en de fotoploeg van STUDIOVHF naar de polder om het ruwe beeldmateriaal te verzamelen. Alvorens de filmploeg aan de slag ging werden in de nog lege polder 18 foto’s gemaakt waaruit een 180 graden zichtsveld van het polderlandschap samengesteld kon worden. Voor reclamefotograaf Vincent Hartman was dit een leuke opdracht want zo’n verzoek krijgt hij niet vaak. De bedoeling was dat er op de beursstand mensen naar een videofilm zounden kijken met rondom het polder landschap met de horizon iets boven tafelhoogte. De rest van de wand werd derhalve gevuld met lucht oftewel ‘De Cloud’. Bij de opnames voor een dergelijke megaprint moet rekening gehouden worden met een natuurlijk perspectief van dichtbij gelegen elementen, in dit geval slechts gras en vergelegen elementen zoals hier boerderijen, bospartijen en windmolens. De foto’s werden met een overlap van ongeveer 25% aan iedere zijde met een 50mm standaardlens gemaakt vanaf statief. Moeilijkheid hier was dat er zowel tegen de zon in als met de zon mee gefotografeerd werd en de belichting moest derhalve zorgvuldig gekozen worden. Dit geschiedt dan met de sluitertijd omdat het diafragma niet gewijzigd mag worden vanwege de invloed op de scherptediepte.

In de digitale nabewerking zijn de foto’s aan elkaar ‘ge-stitched’ tot een 179 megapixel file van 1 GB groot. Op ware grootte geprint zou dit een foto opleveren van 3,4 meter hoor en 52 meter lang! Dit is uiteindelijk voor de beursstand teruggebracht tot een print van 2,5 bij 26 meter.

STUDIOVHF, veelzijdige fotografen!

STUDIOVHF gaat er prat op veelzijdig te zijn in haar fotografische dienstverlening. De fotografen Vincent Hartman en Iris Hartman hebben gezamelijk een breed scala aan kennis en ervaring om de meest veeleisende klant te kunnen voor zien van goed beeld op het gebied van reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie, bedrijfsfotografie en redactioneel. Deze reputatie zorgt dan ook voor minder vaak voorkomende opdrachten als deze panoramafoto. Via onderstaande link kunt u een preview zien van het gehele beeld en als u dan doorklikt op Panoramfoto Creil kunt u door de foto scrollen en een indruk krijgen de verbluffende resolutie zien.

http://www.gigapan.com/profiles/STUDIOVHF/gigapans