Lebestiaire
Image default
Winkelen

Op zomervakantie in de alpen

De alpen zijn natuurlijk wereldberoemd voor zijn prachtige bergen. Het is niet voor niets dat miljoenen mensen er elk jaar heen gaan om te wintersporten. Desondanks zijn de alpen ook in de zomer een fantastische vakantiebestemming. Zeker voor mensen die liever niet wekenlang aan het strand liggen te bakken maar liever iets sportiefs gaan doen. Persoonlijk heb ik mijn gehele jeugd in de alpen doorgebracht. Mijn ouders houden ontzettend van bergen en daarom gingen we bijna elk jaar twee keer naar de alpen op vakantie. In de winter gingen we natuurlijk skiën en snowboarden, in de zomer gingen we in de bergen wandelen. De alpen hebben ontzettend veel te bieden. We gaan in deze blog in op hoe je van je vakantie in de Alpen het beste kunt maken. 

Goed voorbereid op reis

De alpen zijn natuurlijk een heel ander soort bestemming dan de stranden in bijvoorbeeld Spanje of Italië. Daarom zul je ook andere bagage mee moeten nemen. Het kan absoluut heerlijk weer zijn in de Alpen maar met alleen een zwembroek ga je het niet redden. Het kan namelijk ook koud zijn in de zomer en helemaal wanneer je de hoge alpen intrekt zal het sowieso kouder zijn. Daarom kun je er het beste voor kiezen om met warme kleren op vakantie te gaan. Tegelijkertijd ga je het ook niet redden met zomerse sandalen en flipflops. Zorg dat je een paar goede bergeschoenen of toch minsten sportschoenen bij je hebt. Een goed schoenenmerk is het Deense merk ARKK. Dit merk maakt fantastische stevige schoenen die er tegelijkertijd ook nog modieus uit zien. Ze zijn prima voor wandelen in de bergen. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld wilt hardlopen aangezien de normale zware bergschoenen dan niet fijn zitten.

Bergrugzak en waterflessen

Als je in de alpen gaat wandelen is het belangrijk dat je de juiste soort rugzak bij je hebt. Een normale schouderrugzak zal namelijk ontzettend pijn gaan doen na een bepaalde tijd. Een goede bergrugzak draag je op de heupen. Ze hebben dus een middelgordel die je vast kunt klikken waardoor het gewicht van de rugzak niet door je schouders gedragen wordt. Tegelijkertijd is het belangrijk dat iedereen een eigen goede en grote waterfles heeft. Wanneer je lange wandelingen in de bergen maakt is het ontzettend belangrijk om altijd genoeg water bij je te hebben. Op deze manier heb je een fantastische vakantie in de Alpen.