Loonverwerking: wat houdt het precies in?

U vraagt zich misschien af wat er allemaal onder salarisadministratie valt. Daar geeft EB Portaal graag antwoord op. Denk bijvoorbeeld aan salarisstroken, salarisbetalingen, periodieke en cumulatieve journaalposten en gezamenlijke salarisoverzichten. Oftewel, alles om de administratie rondom het salaris zo goed mogelijk in te richten, zodat u aan het einde van het jaar eenvoudig uw jaaroverzicht kunt maken. Niet alleen aan het einde van het jaar is een duidelijk overzicht belangrijk, maar ook wanneer er bijvoorbeeld veranderingen binnen de organisatie plaatsvinden. Wellicht heeft u hier geen tijd voor en besteedt u deze tijd liever aan uw core business. Kies daarom voor de dienstverlening van EB Portaal en ontdek de voordelen van effectieve loonverwerking.

Loonverwerking via één loket en één handeling

De loonverwerking dient ook aan derden op een correcte wijze doorgevoerd te worden. Verzekeraars, de belastingdienst, accountants, het pensioenfonds en de Arbodienst moeten op de hoogte gesteld worden van uw salarisadministratie. Gelukkig hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, maar besteedt u dit gewoon uit aan de administrateurs van EB Portaal. Het enige wat u hoeft te doen, is de relevante mutaties te melden aan het loket. De rest wordt voor u geregeld. Dit verkleint de kans op fouten en behoudt u altijd de controle en het overzicht. Zo kunt u zich bezighouden met andere zaken.

Veilige loonverwerking en verzuimbeleid

Naast de loonverwerking van uw medewerkers schakelt u EB Portaal ook in voor verzuimbeleid. Zo worden ziek- en herstelmeldingen rechtstreeks doorgestuurd naar de Arbodienst en naar de eventuele verzuimverzekeraar. Ook is het mogelijk om verzuimoverzichten aan te vragen en aan te passen indien mogelijk. Naast loonverwerking en verzuimbeleid, bent u bij deze specialist ook aan het juiste adres voor verlof en HR-advisering. Om uw gegevens in te zien, heeft u een inlogcode en gebruikersnaam nodig. Zo weet u zeker dat de vertrouwde gegevens niet leesbaar zijn voor derden. De veiligheid herkent u aan het SSL-slotje in de onderste balk van uw webbrowser.