Lebestiaire
Image default
Energie

Informatie over het plaatsen van een kleine windmolen

Micro-windmolen zijn een optie voor het opwekken van elektriciteit uit zwakke wind in een beperkte ruimte. Deze turbines worden eerder op gebouwen dan op velden geïnstalleerd en ze hebben een kleine rotordiameter zodat ze minder wind kunnen vangen. Toch kunnen ze dankzij de moderne technologie nu meer energie opwekken dan ooit tevoren. Voor wie hernieuwbare energiebronnen wil gebruiken of zijn koolstofvoetafdruk wil verkleinen, kunnen kleine windmolens de ideale oplossing zijn. Mensen met weinig ruimte en geen toegang tot land kunnen het moeilijk vinden om een grote turbine te installeren.

De werking van een windmolen

Een rol koperdraad in een windmolen produceert een elektrische stroom wanneer deze wordt blootgesteld aan de magnetische kracht van een elektromagneet om de kracht van de wind op te vangen. Deze kleinere windmolen worden vaak gebruikt om batterijen op te laden wanneer er geen toegang is tot een elektriciteitsnet, zoals voor bewakingscamera’s of telefoonpalen. Kleinere windmolen zijn voordeliger in onderhoud dan zonnepanelen, kunnen in tal van klimatologische omstandigheden werken, van weinig licht tot volle zon, en kunnen zo nodig worden verplaatst. Een standaard energiesysteem dat wordt aangedreven door uitstoters van kooldioxide kan worden omgeschakeld op groene energie om de vervuiling tot een minimum te beperken. Bio-energie kan worden gebruikt om machines zoals verwarmings- en koelsystemen, pompen en pompen voor waterputten aan te drijven.

Kiezen van een windmolen

Bij het kiezen van een kleine windturbine voor uw woning of bedrijf moet rekening worden gehouden met de grootte en de plaatsing van de turbine. Een residentiële turbine moet ongeveer één kilowatt elektriciteit opwekken. Als de wind niet sterk genoeg is, kan een grotere turbine overbelast raken en uitvallen. Bovendien kan hij vogels en andere dieren in gevaar brengen door zijn luider geluid. EAZ Wind biedt een verscheidenheid aan kleine windmolen voor woningen. De grootte van de generator en de elektriciteit die hij produceert is afhankelijk van het model. Als u van plan bent de turbine op het dak te plaatsen, moet u ervoor zorgen dat deze robuust genoeg is om hoge windsnelheden te verdragen. Neem contact op met EAZ Wind voor meer informatie.

https://www.eazwind.be/