Ik wil van mijn kater af | Anti kater tips

Als je een avondje flink bent gaan stappen wil je nog weleens met een kater wakker worden, en dit is allesbehalve prettig, vooral wanneer je gewoon een drukke dag voor de boeg wordt. Gelukkig zijn er manieren om sneller van die kater af te komen, en wij hebben er enkele voor jou verzameld en hier in een lijstje verwerkt.

Drink veel water

Door genoeg water te drinken had je de kater kunnen voorkomen, maar daar is het nu een beetje laat voor, gelukkig kan water nog steeds helpen. De symptomen van een kater worden grotendeels veroorzaakt door uitdroging, en dit kun je natuurlijk tegengaan door veel water te drinken. Hierdoor kan de hoofdpijn bijvoorbeeld een stuk minder worden.

De anti kater pil

De hangover pil of de anti kater pil, het klinkt als een niet-bestaand wondermiddeltje, maar hij bestaat echt. De anti kater pil bevat een stofje genaamd asparagine wat de afbraak van alcohol versnelt door de lever een handje te helpen. Het innemen van deze hangover pil zorgt er dus voor dat de alcohol sneller afgebroken wordt en je sneller van jouw kater af bent.


Anti katerpil premulon 

Eet of drink fruit

Fruit eten of drinken is goed om twee redenen, als eerste zit er veel fruitsuiker is wat zorgt voor nieuwe energie, en dat kun je meestal wel gebruiken met zo’n kater. Hier komt nog bij dat je veel vitamine C kwijtraakt wanneer de alcohol afgebroken wordt en door het eten van fruit kun je dit weer aanvullen, waardoor jij je ook beter zult voelen.

Neem een vitamine B-complex in

Ja nog meer vitaminen, want deze raak je zoveel kwijt wanneer je alcohol gaat drinken. Vitamine B helpt je bovendien met het op peil krijgen van jouw energieniveaus, waardoor jij de dag direct een stuk beter aankan. Ik kan het je dus zeker aanraden om voor je gaat stappen wat vitamine B-complex in huis te slaan.

Neem paracetamol in

Soms dan willen alle natuurlijke voedingsmiddelen gewoon niet helpen, en om dan toch de dag door te komen kun je het beste een paracetamol nemen. Je voelt je er snel beter door en de hoofdpijn zal sowieso een stuk minder worden, bovendien is af en toe paracetamol slikken ook helemaal niet slecht voor je. Accepteer dus dat je het nodig hebt en ga verder met jouw dag zonder constante hoofdpijn.

Wanneer je al deze tips, of een paar ervan volgt, kom je sowieso de dag door en ben je zo van jouw kater af. Het is zonde om na het stappen de dag kwijt te zijn aan brak zijn, vooral wanneer je er met enkele simpele stappen zo weer bovenop bent. Al moet je natuurlijk niet elke dag een kater hebben, dan is er wel iets mis en moet je misschien een extra keer naar jouw huidige levensstijl kijken.