Lebestiaire

Wat is Upcycling

Upcycling is al enige jaren in de opmars. Bij upcycling worden oude niet meer nodige spullen of materialen gebruikt om iets nieuws te maken. Zo geef je iets wat je anders zou weggooien een nieuwe bestemming. Sommige mensen maken zelfs hele bedrijven uit hun upcycling.

Hoe kun je Upcyclen

Het meest fundamentele principe van upcycling is om te onthouden dat er geen grenzen zijn. Je Kunt vrijwel alles wat je wilt upcyclen – alles wat je nodig hebt is een idee. Je moet denken aan oude items niet als wat ze oorspronkelijk waren maar als iets nieuws- of dat nu een garderobe, jurk, pan of wat dan ook – maar gewoon als materialen. Een kapotte oude dressoir kan kapotte deuren hebben, maar van de mahonieladen kunnen mooie fotolijsten te maken! Dus de eerste stap is om een kijkje te nemen op wat je al hebt, vooral items die zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk te manipuleren zijn, zoals hout of stof. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze oude denim die in een tas is veranderd. Als je niets vinden in uw huis dan is uw volgende inzet is om iets gebruikt te vinden. Vraag rond om te zien wat je vrienden en buren hebben, of kijk of je iets vinden dat aan de kant van de weg of in een skip is achtergelaten. Anders, liefdadigheid winkels zijn een geweldige plek om iets goedkoops te vinden

Leuke upcycling projecten

Voor Upycling zijn er meerdere leuke projecten die je kunt doen. Afhankelijk van hoeveel moeite je er in wilt stoppen. Zo zou je bijvoorbeeld uit oude wijnflessen mooie drinkbekers maken. Online kun je kits vinden om van flessen bekers te maken. Als je eenmaal de initiële investering gemaakt hebt dan kun je zo veel mogelijk bekers maken als je maar wilt. Een ander leuk project is een houten tafel. Als je een oud houten meubel ergens hebt liggen. Of wellicht kun je online ergens goedkoop iets vinden. Als je eenmaal je materiaal hebt is het enige limiet je eigen creativiteit.

https://www.boomstamtafel.be/houten-tafel/
Lebestiaire

Ontdek nieuwe muziek

Je zou het bijna niet denken maar we maken allemaal wel eens mee dat we onze eigen playlist met muziek even zat zijn en toe zijn aan iets nieuws. Soms is het makkelijker als iemand anders even bepaald waar je naar luistert. Door de jaren heen zijn minder mensen naar de radio gaan luisteren maar toch gaan veel mensen zo af en toe toch weer terug naar het luisteren naar de radio. Het is namelijk een goede manier om nieuwe muziek te luisteren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Vooral op vakantie is het altijd wel leuk om naar een radiostation van dat land te luisteren. Radioguide.fm is een radiostreaming website waarbij je gratis toegang hebt tot streams van radiostations over heel de wereld. Je kunt hierbij makkelijk naar streams zoeken op land maar ook genre. Wij hebben een aantal radiostreams die via radioguide.fm zijn te beluisteren uitgelicht.

Radio dacha is een Russisch radiostation dat voornamelijk in Moskou te beluisteren is. Radio dacha is een radiostation dat voornamelijk popmuziek Russische popmuziek draait. Voornamelijk muziek uit de jaren 80 en 90. Heb je altijd willen kennis maken met Russische muziek dan is dit het ideale radiostation. Naast muziek worden ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuws en entertainment besproken op radio Dacha.

Sonic 102.9 is een radiostation uit Canada en draait voornamelijk rock muziek. Sonic 102.9 wordt voornamelijk ontvangen in de stad Edmonton. Sonic 102.9 is echt helemaal gericht op muziek en de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek. Naast muziek wordt er ook elke maand een nieuwe band in het spotlight geplaatst. Zo wordt er ook platform geboden aan nieuwere en minder bekende bands. Daarnaast wordt r ook elk jaar een Sonic festival gehouden waar zowel grote als kleinere namen de line-up vullen.

http://www.radioguide.fm