Lebestiaire
Image default
Woning en Tuin

Het aanbrengen van muurstickers

Eenmaal je je bestelde muurstickers in huis hebt kun je deze aanbrengen op de muur. Voordat je dit doet is het wel belangrijk en handig om eerst goed de plakinstructie voor muurstickers te lezen. Doe je dit niet en ga je zo aan de slag, dan heb je kans dat je de sticker gaat beschadigen. Of je recht hebt op garantie is nog maar de vraag. En daarnaast kun je je bestelde muurstickers niet terugsturen wanneer dit stickers zijn met een persoonlijke tekst of een persoonlijke foto, want voor het bedrijf is zo’n muursticker waardeloos. Ze kunnen dit niet opnieuw via de website verkopen.

Op welke ondergrond kunnen muurstickers?

Meestal zul je lezen dat de muurstickers zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis. Buiten huis kun je ze ook plakken, maar dan heb je grote kans dat ze na een tijdje niet meer plakken of niet meer mooi zijn. De ondergrond is ook belangrijk. Plak de muurstickers op een gladde ondergrond. Dit kan een gestucte muur zijn, maar ook op hout, karton, metaal, glas, plastic en papier kun je de sticker plakken. Op geverfde muren kun je stickers ook plakken, maar dit kunnen het best geen muren zijn met verf op basis van acrylaat.

Montagerakel voor het bevestigen van stickers

Voor het aanbrengen verwijder je de achterkant en kun je de sticker opplakken. Plak de sticker echter alleen op een schone en droge ondergrond. Bij een geverfde muur is het zo dat je deze het best eerst kunt laten drogen. Het gaat dan om minimaal 4 weken droogtijd. Plak de sticker niet in de buurt van het bed van een jong kind, want dan heb je kans dat de sticker snel stuk gaat (eraf wordt gepulkt). Het is aan te raden om er een montagerakel voor muurstickers bij te bestellen om de stickers goed te kunnen bevestigen. De aangeschafte montagerakel is onbeperkt te gebruiken. Een goede webshop levert een gratis aanbrenginstructie.

http://www.stickerparadijs.nl/plakinstructie-muurstickers-aanbrengen