Lebestiaire
Image default
Woning en Tuin

Gezond(er) worden in een Jacuzzi

Water is uitermate geschikt voor patiënten met reumatische klachten, neurologische aandoeningen, spierziekten en patiënten die gebonden zijn aan een rolstoel. In een spa bubbelbad komen al de genoemde factoren samen. De aanwezige hydromassage jets in de Jacuzzi  zorgen voor een fijne en diep doordringende massage met een heilzame werking op psychisch en fysiek vlak als resultaat.

Hydrotherapie kan voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten een positieve uitwerking hebben. Veel van onze cliënten die bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose of chronische pijn hebben, geven aan dat zij minder pijnklachten hebben dankzij hydrotherapie.

Met deze therapievorm doet u oefeningen in een warmwaterbad (loopbad of oefenbad). U leert uw gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, waardoor pijn minder wordt of weggaat. In het water kunt u meer oefeningen doen zonder verergering van klachten, dan u op het droge aan kunt.

Hydrotherapie kan bijvoorbeeld ook worden ingezet bij een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het been af. Het voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder dat u uw been of gewrichten overbelast.

Maar wat maakt hydrotherapie nou zo goed voor de gezondheid? Bij hydrotherapie in een goedkope Jacuzzi wordt gebruik gemaakt van de effecten van uiteenlopende water temperaturen en druk op het lichaam. De huid registreert de prikkels die binnenkomen en leidt ze naar de hersenen, alwaar ze worden verwerkt. In antwoord op de prikkels uit de huid stimuleren de hersenen het immuunsysteem, de bloedsomloop en het verteringsstelsel, verminderen ze de productie van stresshormonen en de gevoeligheid van het lichaam voor pijn. 

Er bestaan tal van methoden waarop hydrotherapie kan worden toegepast. Bij reumatische klachten bijvoorbeeld werkt men vaak met een klein warm water zwembad of bubbelbad, waarin de patiënt oefeningen kan doen. In het geval van reuma werkt de warme temperatuur rustgevend op de gewrichten. U kunt zich bedenken dat koud water een veel slechter effect geeft bij reumatische klachten. In andere gevallen kan er gewerkt worden met kompressen of waterbaden. Zoals u zag bij het geval van reuma, is de methode waarop hydrotherapie het beste kan worden toegepast afhankelijk van de klachten van de patiënt.

https://www.sunspabenelux.nl