Lebestiaire
Image default
Internet marketing

Effectieve strategieën om uw e-commerce startup op te laten vallen


best seller marketing

Statistieken bevestigen dat er wereldwijd ongeveer 24 miljoen e-commercesites zijn. Dus als u een e-commerce startup-eigenaar bent, is het heel normaal om bang te zijn voor het enorme aantal concurrenten in uw niche. Maar vergeet niet dat een druk veld ook een indicator is van de bestaande vraag, waardoor e-commerce een winstgevend segment wordt.

Het goede nieuws is dat u e-commerce-giganten zoals Amazon, eBay of Wal-Mart niet hoeft te verslaan om uw volledige commerciële succes te ervaren. Door vrije marktruimte en uw eigen niche te vinden op basis van uw doelgroep, kunt u uw online winkel uitbreiden en u onderscheiden van andere online verkopers.

Dit is wat u moet doen om een ​​voorsprong op de concurrentie te krijgen.

Zorg ervoor dat de klant uw inhoud leuk vindt

Geweldige inhoud verhoogt de interesse en waarde van uw doelgroep, waardoor u meer conversies genereert. Een interessante infographic van Demand Metric laat zien dat 80% van de mensen het leuk vindt om een ​​bedrijf te leren door inhoud op de site te lezen of te bekijken.

Hoogwaardige, boeiende en relevante inhoud kan de bezoekers van uw site overtuigen om gerichte acties in uw voordeel uit te voeren. Hier leest u hoe u uw publiek kunt imponeren met een effectieve contentstrategie.

Maak een kwaliteitspagina “Over ons”

De About Us-pagina is de belangrijkste pagina op een website omdat deze uw merk kan onderscheiden van de concurrentie. Het maken van deze pagina wordt echter meestal door de meeste bedrijven genegeerd. Deze pagina biedt de mogelijkheid om uw merkverhaal te vertellen om het vertrouwen van klanten op te bouwen en hen loyaler te maken.

Zorg ervoor dat uw Over ons-pagina vertelt over hoe uw bedrijf is gegroeid, communiceert de kernmissie van uw bedrijf en legt uit wie u dient en waarom. Gebruik video-inhoud om deze pagina begrijpelijker te maken. Zo kan elke gebruiker het verteren.

Probeer ook uw bedrijf in het beste licht te presenteren door uzelf of een lid van uw team te laten zien. Mensen willen op een dieper niveau contact maken met bedrijven en dit type persoonlijke inhoud zal de relaties met hun klanten helpen verbeteren.

Bied educatieve inhoud aan

Het aanbieden van educatieve of oefeninhoud is een geweldige manier om uw publiek te betrekken en hun honger naar kennis te stillen. Internetmarketeers gebruiken doorgaans verschillende digitale marketingstrategieën om verkeer te genereren. Maar heel weinig bedrijven zijn gericht op het aanbieden van educatieve inhoud. Het aanbieden van bruikbare inhoud zal niet alleen uw websiteverkeer verbeteren, maar het zal uw bezoekers ook door de marketingtrechter leiden en de klantbetrokkenheid naar een hoger niveau tillen.

Start uw eerste stappen door effectief inhoudsonderzoek te doen in uw niche. Gebruik tools voor het maken van inhoud zoals BuzzSumo, Ubersuggest en Google Alerts om inhoud te ontwerpen die u onderscheidt van de concurrentie. Geweldige educatieve inhoud moet niet alleen het publiek opleiden, maar ook de feiten op een leuke manier presenteren. Het digitale publiek van vandaag kijkt graag naar VFX-video’s. Houd hier rekening mee bij het maken van praktische inhoud voor uw bedrijf.

Moedig door gebruikers gegenereerde inhoud aan

Gebruikersinhoud kan u helpen hoogwaardige, authentieke en unieke inhoud voor uw merk te maken waarmee u de concurrentie kunt verslaan. Ongeveer 79% van de klanten is van mening dat door gebruikers gegenereerde inhoud een aanzienlijke impact heeft op hun aankoopbeslissingen.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is waardevoller dan welk merkverhaal je ook deelt op sociale media. Begin met het uitvoeren van wedstrijden op sociale media voor het maken van inhoud. Daarnaast gebruiken mensen vaak sociale media om hun hobby’s, interesses en prestaties met anderen te delen. Gebruik tools voor sociale media zoals Facebook Audience Insights om inzicht te krijgen in gebruikersactiviteit op basis van demografische gegevens, pagina-likes, locatie en winkelactiviteit.

Focus op de klantervaring

De klantervaring gaat niet alleen over verkopen. Bij elke stap van de verkoopcyclus en daarna voelt u zich speciaal, zodat u zich kunt onderscheiden van de concurrentie.

Een boeiend loyaliteitsprogramma kan bijvoorbeeld een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van uw klantervaring. Exclusieve kortingen bieden aan loyale klanten of degenen die een minimale aankoop hebben gedaan, kan het winkelend gevoel speciaal maken, waardoor u zich onderscheidt van winkels die dergelijke privileges niet bieden.

Verkoop oplossingen, geen producten

Jeff Bezos, CEO van Amazon, streeft ernaar om klantenservice een topprioriteit te maken voor de organisatie. Het hele bedrijfsmodel van de e-commercegigant is dat ze hun klanten zo goed mogelijk van dienst moeten zijn. Om uw merk te laten opvallen, moet u goed luisteren naar de zorgen van uw publiek, oplossingen voorstellen, problemen oplossen en hen in staat stellen manieren te suggereren om de gebreken van uw bedrijf te corrigeren.

Focus op micromomenten

Volgens onderzoek van Google zijn micromomenten met opzet beladen momenten in het verkoopproces wanneer een klant ‘wil weten’, ‘wil gaan’, ‘wil doen’ of ‘wil kopen’.

Als een gebruiker bijvoorbeeld naar Amerikaans fastfood zoekt, verwacht hij dat Google een lijst met restaurants naast hem laat zien. Deze gebruiker heeft een “ik wil gaan” micro-moment. Met andere woorden, micro-momenten bestaan ​​uit intenties, acties en verlangens die de cliënt zelf manifesteert.

Om uw merk te onderscheiden, moet u deze micromomenten in uw domein benutten en de klant gedurende het hele verkoopproces behulpzaam zijn. Onderzoeken waar en wanneer uw doelgroep op internet zoekt, kan bijvoorbeeld nuttige inzichten bieden in hun zoekgedrag.

Dus als uw producten seizoensgebonden zijn, moet u precies bijhouden wanneer uw potentiële klanten op zoek zijn naar een aanbieding. Wanneer zoeken grip krijgt, moet u een geschikte pay-per-click-advertentiecampagne starten om te profiteren van het micromoment.

Verdien het vertrouwen van de klant

Het vertrouwen van uw klanten winnen is een van de meest effectieve manieren om u te onderscheiden van de concurrentie en uw bedrijf op te schalen. Maar het winnen van klantvertrouwen kan lastig zijn, vooral als u nieuw bent op de markt. Overweeg deze tips om een ​​vertrouwd online merk op te bouwen.

Werk samen met andere merken en influencers

Partnerships met andere merken (klein of groot) en influencers in uw niche kunnen vertrouwen in uw startup opbouwen en uw online reputatie verbeteren. Neem contact op met influencers – zakenlieden, bloggers en journalisten – om uw merk meer bekendheid te geven en vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten

Gebruik tools zoals Buzzsumo, Ninja Outreach, Social Animal en VoilaNorbert om influencers in je niche te vinden.

klanten-reviews

Recensies, beoordelingen en aanbevelingen vergroten de online geloofwaardigheid van een merk. Uit het consumentenonderzoek van BrightLocal bleek dat 78% van de klanten (en 91% tussen 18 en 34 jaar oud) ongeveer evenveel vertrouwensbeoordelingen achterlieten als persoonlijke aanbevelingen.

Als zodanig is het erg belangrijk om gemiddelde beoordelingen en klantrecensies weer te geven op de pagina Over en in het algemeen op elke productpagina. U moet ook een kleine stimulans aanbieden, zoals korting of kredietpunten, om klanten ertoe te brengen uw merk te beoordelen.

Bied uitzonderlijke klantenservice

Als u de beloften van uw online advertentie niet kunt waarmaken, zullen mensen u niet vertrouwen. Stel een toegewijd serviceteam samen en stel hoge eisen aan de snelheid en kwaliteit van de klantenservice. Uitzonderlijke klantenservice zal niet alleen de loyaliteit en het behoud van klanten vergroten, maar ook uw reputatie als klantgerichte organisatie versterken.

Bied verschillende populaire betalingsmethoden aan

U wilt toch dat uw klanten hun aankooptransactie voltooien, toch? Daarom bieden we een brede selectie van populaire betalingsgateways die gemakkelijk afrekenen mogelijk maken. Aangezien het beheren van meerdere gateways en accounts een gedoe lijkt, is het de moeite waard om te kiezen voor eenvoudige en veilige opties zoals PayPal, Amazon Pay, Google Pay, Apple Pay, Stripe en populaire creditcards of betaalpassen.

Bovendien kunnen klanten hun betalingsgegevens opslaan, wat in de toekomst voor een probleemloze winkelervaring zorgt.

Zorg voor een royaal retour- en teruggavebeleid

Volgens de infographic van Invesp controleert 67% van de kopers de retourbeleidpagina van de site voordat ze een aankoop doen. Op die manier zullen klanten niet bij u kopen als u geen gegarandeerd rendement aanbiedt. Bovendien laat dezelfde infographic zien dat 92% van de kopers opnieuw zal kopen als het retourproces eenvoudig is.

Een genereus aanbod van retouren en terugbetalingen zal dus niet alleen meer verkopen stimuleren, maar ook de band tussen de klant en het bedrijf versterken, waardoor u zich kunt onderscheiden in de competitieve e-commerce-ruimte.

Bied flexibele verzendopties

De extra verzendkosten zijn voldoende om uw klanten te overtuigen om het afrekenproces te voltooien. Volgens het Baymard Institute zijn extra verzendkosten en belastingen de belangrijkste reden waarom kopers afzien van aankopen.

Geef uw klanten een reden om u uit de concurrentie te halen door flexibele verzendopties aan te bieden. Regel gratis of versnelde verzending om een ​​voorsprong op de concurrentie te krijgen. Hier kunnen we veel leren van winkelreuzen zoals Wal-Mart en Amazon.

Bieden gratis verzending onder standaardvoorwaarden, maar kosten voor versnelde verzending of verzending op tijd

Bied gratis verzending aan voor dure bestellingen. U kunt ook de verzendkosten verlagen voor goedkope producten of bestellingen. Deze aanpak moedigt klanten aan om meer te kopen om te profiteren van gratis of goedkope verzending.

Gebruik goedkope regionale vervoerders of postdiensten om de verzendkosten laag te houden.

Gevolgtrekking

De concurrentie op het gebied van e-commerce is hevig en meedogenloos. Met miljoenen bedrijven geplaagd door een overaanbod aan e-commerce spelers, is het voor aspirant-ondernemers erg moeilijk om hun bedrijf te onderscheiden van hun belangrijkste concurrenten.

Helaas zijn er geen eenvoudige manieren om uw startup op te schalen in deze competitieve omgeving. Als u echter de goede strategieën implementeert die in dit artikel worden beschreven, kan uw merk opvallen tussen de veelheid aan online retailers en aanzienlijke inkomstenwinsten genereren.

 instagram strategy 2020

https://marketingbook.shop/