Lebestiaire
Image default
Zakelijk

De voordelen van een boekhouder

Misschien heb je een bedrijf opgezet en vraag je je af wie de financiële administratie moet gaan doen. Het kan ook zijn dat je deze al een tijdje zelf doet, maar dat je liever tijd vrijmaakt om met je werk bezig te zijn. Er zijn vele redenen om te bedenken waarom je een boekhouder aan zou willen nemen en uiteraard zijn hier de nodige voordelen aan verbonden.

Tijd

Je zal veel tijd die je zelf aan de administratieve taken van je bedrijf besteedde vrijmaken voor andere dingen. Je kunt bezig gaan met het runnen van je bedrijf, het onderhouden van je website, het werven van klanten en het plannen van eventuele uitbreidingen of andere professionele mogelijkheden.

 

Kennis

Ten tweede heeft een boekhouder natuurlijk veel meer kennis van fiscale zaken en regels dan jij. Zo krijg je te maken met de zelfstandigen- en startersaftrek of met de MKB-winstvrijstelling en een boekhouder kan hier direct op inspringen en actie ondernemen.

 

Talent

Boekhouden is ook een vrij precieze taak en het is zelfs wettelijk verplicht dat je dit goed bijhoudt. Als jij zelf liever met je handen bezig bent of je bent gewoon geen held in het bijhouden van administratie, dan is het beter om dit uit te besteden aan iemand die dit wel kan. Zo weet je zeker dat je altijd maximaal van alle belastingvoordelen kunt profiteren en dat je geen boetes zal krijgen als de belastingdienst om inzage komt vragen.